Vering

Functie:De vering van je scooter, een erg belangrijk onderdeel, zonder vering zou je namelijk gaan stuiteren, en dit willen we niet allemaal.... 

Tuning:
Standaard schokbrekers zijn vaak al goed, zoals de paioli schokbrekers op een Aerox, Aprilia vering is meestal iets te slap.

Waarom een andere achtervering?
Als eerste: om je grondspeling te vergroten, als je namelijk een langere achterveer monteert komt je motorblok schuiner te staan, en gaat je cilinder met uitlaatbocht, dat gedeelte waar je stoepjes mee pakt, ook een stuk omhoog.  Nog een reden voor een betere achterveer is dat hij snel"doorslaat" je kent het wel, je pakt een hobbeltje en BAM, je vering veert helemaal in totdat het niet meer kan. Bij een progressieve achterveer heb je dit niet, het verloop is progressief, naarmate de veer verder indrukt wordt de tegenkracht steeds groter, zo groot dat je vering niet meer doorslaat. Je hebt verschillende raceveren, merken: Top Performances, Bitubo, Malossi, Paioli. Deze veringen zijn vaak ook beter met gasgedempt, eventueel gasbusje aan de veer vast, maar wat vooral het grote voordeel is van zo'n veer zijn de vele instelmogelijkheden, de veerspanning en de gasdemping is vaak te regelen. Voorbeelden van zulk soort veren: Malossi RS24, Top Performances.